پیامدهای مرگ دختر 8 ساله در شب ازدواجش: تلاش وزیر یمنی برای ممنوعیت ازدواج دختران زیر 18 سال
در پی انتشار اخباری مبنی بر مرگ دختر هشت ساله یمنی در شب ازدواجش، وزیر حقوق بشر این کشور از تلاش خود برای تصویب قانون ممنوعیت ازدواج دختران زیر 18 سال خبر داد.
به گزارش انصار به نقل از شبکه خبری "الجزیره"، "حوریه مشهور"، وزیر حقوق بشر یمن روز شنبه اعلام کرد که در تلاش است پیش نویس قانونی را به تصویب برساند که بر اساس آن ازدواج دختران زیر 18 سال در این کشور غیر قانونی خواهد بود.
"حوریه مشهور" در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه (AFP) با بیان اینکه تاکنون هیچ گونه مدرکی دال بر مرگ "روان"، دختر هشت ساله یمنی در شب ازدواجش با مردی 40 ساله در دست ندارد، اظهار داشت: تاکنون هیچ مدرک قاطعی در دست نداریم، اما از این میترسم که پنهان کاری در این مورد صورت گرفته باشد به ویژه آنکه گفته شده این حادثه در یک منطقه روستایی دورافتاده در استان "حجه" در شمال غرب این کشور اتفاق افتاده که پیشتر نیز شاهد حوادثی این چنینی بوده است، در صورت اثبات پنهان کاری در این باره، جنایت انجام شده بزرگتر خواهد بود.
وزیر حقوق بشر یمن همچنین از تصمیم خود برای مطرح کردن دوباره قانون تعیین سن 17 سال به عنوان سن قانونی ازدواج خبر داد و گفت: در نامهای به رئیس مجلس نمایندگان، از وی خواستم پیش نویس قانون محدودیت سن ازدواج به 17 سال و بالاتر که از سال 2009 میلادی به تعلیق درآمده را بار دیگر در دستور کار مجلس قرار دهد و برای تعیین سن 18 سال به عنوان سن قانونی ازدواج اقدام شود.
"حوریه مشهور" ضمن اشاره به وجود درخواستهای پیشین جهت تعیین سن 18 سال به عنوان سن قانونی ازدواج در یمن، تصریح کرد: دولت یمن پیمان نامههای بین المللی ویژه محفاظت از حقوق کودکان را به امضا رسانده، اما پیش نویس قانون تعیین سن 18 سال به عنوان سن قانونی ازدواج مورد دست کاری قرار گرفت.
در حالی که دولت یمن کمیتهای جهت تحقیق در مورد مرگ "روان" تشکیل داده، خانواده این دختر هشت ساله مرگ وی را رد کرده و اعلام کرده اند که اخبار منتشر شده در مورد دخترشان عاری از صحت میباشد.
در همین حال، "علی القیسی"، والی "حجه" نیز در گفت و گو با خبرگزاری رسمیع یمن (سبا) ضمن اعلام اینکه "روان" نمرده و به زندگی عادی خود در کنار خانواده اش ادامه میدهد، تاکید کرد که این دختر هشت ساله در یک بیمارستان عمومی مورد آزمایشهای جسمیع و روحی قرار گرفته و در حال حاضر در یکی از مراكز حمایت اجتماعی به سر میبرد.
این در حالی است که "كاترین آشتون"، مسئول سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپا روز جمعه اخبار منتشر شده در مورد مرگ "روان" را تکان دهنده توصیف کرده و از دولت یمن خواسته بود به تعهدات خود بر اساس قوانین بین المللی از جمله کنوانسیونهای سازمان ملل متحد برای محفاظت از حقوق کودک پایبند باشد و در اسرع وقت کار با قانون محدودیت سن ازدواج دختران بر اساس معیارهای بین المللی را از سر گرفته و از بدرفتاری با کودکان جلوگیری کند.
در حالی که قانون محدودیت سن ازدواج دختران در یمن چند سالی است به حالت تعلیق درآمده، اما این کشور پیش از اتحاد دوباره در سال 1990 میلادی به چنین قانونی عمل میکرد، جایی که "جمهوری دمکراتیک مردمی یمن" در جنوب و "جمهوری عربی یمن" در شمال یمن کنونی به ترتیب سن 16 و 15 سال را به عنوان سن قانونی ازدواج تعیین کرده بودند.
لازم به ذکر است که "نجود محمد علی"، دختربچه یمنی که در ماه فبروری سال 2008 میلادی به زور به عقد مردی درآمد که 20 سال از وی بزرگتر بود، در نهایت در سال 2010 میلادی توانست به دلیل راه اندازی کمپینهای محلی و بین المللی مخالف این ازدواج، به عنوان نخستین دختربچه یمنی از شوهرش طلاق بگیرد.
این در حالی است که بر اساس گزارش پایانی سال 2011 میلادی سازمان "دیده بان حقوق بشر" (HRW)، آمارهای رسمیع و بین المللی نشان میدهند که نزدیک به 14 درصد دختران نابالغ یمنی پیش از 15 سالگی و 52 درصد از آنها پیش از 18 سالگی ازدواج کرده و در برخی مناطق روستایی این کشور نیز دختران کمتر از هشت سال به عقد مردان مسنتر از خود درمی آیند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/729
تصمیمـ خوبی هست.